Mitt nya spabad passar alla

spabad

Jag har faktiskt köpt ett spabad! Men vad är ett verkligt bra spabad och för vem görs dem egentligen? Såna frågor har jag ställt mig. Och nu har jag såklart funnit svaren på alla frågor efter all research. Nu åker vi!

Idag finns det spabad för alla plånböcker och klimat. Vare sig du bor i iskyla eller strålande sol så finns det något för alla. En nytillverkad pool har alla de bekvämligheter man kan önska och de är mycket mer energisnåla än vad som var vanligt för tio år sedan. De håller inte bara värmen på ett mer effektivt sätt utan de kostar inte riktigt lika mycket att värma upp. Detta är tack vare att materialet som spabaden byggs i idag är bättre anpassat efter det klimat som spabadet ska stå i. Det viktigaste man behöver tänka på är att marken man ställer sin pool på är förberedd och plan så att poolen får stöd. Många leverantörer rekommenderar specifika underlag så som gjuten armerad betongplatta eller ett trädäck.

Vad ska man mer tänka på när man köper spabad?

Andra saker som spelar roll är vart man placerar sitt spabad i förhållande till huset. Ofta vill man ha möjlighet att byta om i närhet av badet och inte gå allt för långt från ombytet till poolen.  För att underlätta underhåll av spabadet så behöver man även ha tillgång till servicepanelen så det är viktigt att man tänker på att inte bygga in den. Att underlätta för installation av el och för kranbil är andra saker som kan vara bra att ha i åtanke när man planerar sitt spabads-köp.

Ett spabads extrafunktioner och tillval

Oavsett vilken typ av spabad du bestämmer dig för att köpa så finns det en massa olika funktioner som man behöver ta ställning till om man vill ha eller behöver. Det kan vara allt från jetstrålars hastighet till massagen som de ger. Men även om man ens vill ha massage som tillval. Det finns även vissa leverantörer som tillhandahåller speciella lösningar för rening av spabadet. Alla extrafunktioner gör dock att kostnaden stiger och du får själv bestämma dig för vart du vill landa i slutändan. Oavsett vad du väljer för spabad så finns det ett som passar alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *